B&G maakt geavanceerde zeilfuncties nu bereikbaar voor iedereen met de nieuwe Zeus Touch, NU vanaf €969,00 inclusief BTW

B&G introduceert de Zeus Touch. De enige kaartplotter, speciaal ontworpen voor zeilers. Iedere zeiler kan vanaf nu op heel eenvoudige wijze het maximale uit zijn boot halen. Een groot aantal zeilspecifieke functies wordt zeer overzichtelijk weergegeven op één scherm. Hiermee wordt het nemen van de juiste tactische beslissing een stuk eenvoudiger. En dat voor een prijs die onder het niveau ligt als multifunctionele displays van andere merken die deze functies niet hebben.


De functies:
Zeus Touch introduceert SailSteer™


Een gloednieuwe functie die alle belangrijke zeildata in één helder en overzichtelijk scherm weergeeft. Het op maat in te delen scherm kan de volgende zeilspecifieke data weergeven: voorliggende koers en koers over de grond, huidige layline, stroming vector, ware windhoekindicatie, roerhoekindicatie en tegenovergestelde layline. Ook laat het scherm navigatiedata zien zoals actief waypoint, magnetische- en ware koersreferentie en magnetische variatie. SailSteer geeft ook een kompasring weer die de ware windrichting, het stromingverzet, de overstaghoek en de peiling naar waypoint laat zien. Door het SailSteer scherm naast de kaart weer te geven, ontstaat een perfect overzicht om de juiste tactische beslissingen te nemen.


SailTime calculatie
Deze functie zorgt voor maximale laylines zodat de optimale overstaghoek in de kaart is te zien, zelfs zonder een actief waypoint. Ook dynamische stroming-en getijden informatie wordt met behulp van Naviconics cartografie in de kaart weergegeven.

Draadloze weergave op iPhone, iPad of Android
Hiermee is de informatie op het hele schip beschikbaar. Met de additionele Wifi- module en de gratis Go Free app kan de data van de Zeus Touch overal aan boord worden weergegeven. Of de zeiler nu in de railing hangt of benedendeks is.

Overige functies
Naast alle zeilspecifieke functies kan de Zeus Touch natuurlijk ook alle andere functies uit het netwerk weergeven zoals breedband radar ™, AIS, instrumentdata, stuurautomaat bediening, etc.

De Zeus Touch multifunctionele displays zijn verkrijgbaar in de volgende afmetingen:
• 6.4” Zeus 3-7
• 8” Zeus 3-9
• 12,1”Zeus 3-12
 en nu ook in 16" de Zeus 3-16